---
schema_version: "1"
id: 0cfdc825720e211212d866a26c22b4c441146af1e0af10e80bd3cb53b651e83d
title: Sluta uppdatera data via Windows-klienten
collection: tableau
version: next
locale: sv-se
portal_url: https://docs.salesforce.com/tableau/next/sv-se/online/to_bridge_window_unlink.md
canonical_url: https://help.tableau.com/v0.0/online/sv-se/to_bridge_window_unlink.htm
source_site: help.tableau.com
content_type: documentation
content_hash: 4014224f39f860f507c206a12e710483386e8b31a2d4ab0dd1cffab688306957
description: Stop refreshing data through the Tableau Bridge Windows client.
---
[Hoppa till huvudinnehåll](#main-content)

# Sluta uppdatera data via Windows-klienten

I det här avsnittet beskrivs hur ägaren till en datakälla kan sluta att uppdatera data via Tableau Bridge-klienten på Windows när Bridge-scheman körs.

## Ta bort en datakälla

Ett sätt att stoppa klienten från att uppdatera datakällor som använder Bridge-scheman (äldre) är att ta bort datakällan från klienten.

1. Öppna Windows systemfält och klicka på Bridge-ikonen för att öppna klienten.
2. Hovra över namnet på datakällan och klicka på ikonen Ta bort bredvid namnet på datakällan.

## Sluta använda Bridge tillfälligt eller permanent

- Om du vill stoppa klienten och tillfälligt pausa uppdatering av datakällor öppnar du klienten via systemfältet och väljer Avsluta i inställningsmenyn högst upp till höger.
    
    Datakäll- och anslutningsinställningarna fungerar även efter att du har avslutat.
- Om du vill stoppa klienten och ta bort datakällorna som är klienten har länkat med Tableau Cloud permanent högerklickar du på Bridge-ikonen i systemfältet och väljer Ta bort länk.
    
    ![Ta bort länken för att ta bort all information och sluta skicka uppdateringar till Tableau Cloud](/tableau/next/sv-se/online/sv-se/Img/to_sync_unlink.png)
    
    Om du tar bort länken från en klient försvinner alla anslutningsinformation, inklusive lagrade inloggningsuppgifter för databasen och inloggningsuppgifter för Tableau Cloud-kontot.

### Konsekvenser av att avsluta och ta bort länkar

Ett meddelande skickas till ägaren av datakällan via Tableau Cloud och e-post om du har avslutat klienten och nästa uppdatering sker när klienten tillfälligt har stoppats.

Vi rekommenderar att du tar bort Bridge-scheman (äldre) före körning av klienten om du har tagit bort länken. Mer information finns i [Ta bort uppdateringsschema efter avlänkning av klient](#Delete) som visas nedan.

### Ta bort uppdateringsschema efter avlänkning av klient

Du bör även ta bort Bridge-uppdateringsscheman (äldre) före körning av klienten om du har tagit bort länken. Om du inte tar bort schemat körs uppdateringen enligt detta schema. Du kan få felmeddelanden gällande uppdatering i dessa fall.

1. Logga in på Tableau Cloud och navigera till datakällan.
2. Klicka på fliken **Extraktuppdateringar** på sidan Datakälla.
3. Markera kryssrutan bredvid schemat och välj Åtgärder > Ta bort.

## Ta bort en klient från en plats permanent

Det går att ta bort klienter från en plats permanent, vilket innebär att klienten inte längre visas om du ställer in ett Bridge-schema (äldre).

1. Logga in på Tableau Cloud och gå till sidan Kontoinställningar.
2. Gå till Anslutna klienter och klicka på Ta bort bredvid den klient som ska bort permanent från platsen.