---
schema_version: "1"
id: 45700dcf3fa77fb8a8d6844854f5f0c7dc2632511e2957cda6f21bf960cfe06b
title: Aktivera tillgång till support
collection: tableau
version: current
locale: sv-se
portal_url: https://docs.salesforce.com/tableau/current/sv-se/online/enable_support_access.md
canonical_url: https://help.tableau.com/current/online/sv-se/enable_support_access.htm
source_site: help.tableau.com
content_type: documentation
content_hash: dff031d3275beea908bf145e6a30f0a1a3e960bc6ed4046e82bd6ec1761951bf
description: Enable or disable Tableau Support access to your Tableau Cloud site for troubleshooting.
---
[Hoppa till huvudinnehåll](#main-content)

# Aktivera tillgång till support

Tableau Cloud\-administratörer kan bevilja godkända Tableau-tekniker tillgång till Tableau Cloud\-platsen för att felsöka ett kundsupportärende. Som standard är den här funktionen inaktiverad för alla platser. Aktivera funktionen för att bevilja tillgång till support.

1. I en webbläsare loggar du in på Tableau Cloud som en platsadministratör och går till den plats där du vill aktivera tillgång till support.
2. Klicka på Inställningar i navigeringsrutan.
3. Under Tillgång för Tableau-supporten väljer du **Bevilja Tableau-supporten tillgång till din plats**.
4. Klicka på Spara.

När funktionen har aktiverats tilldelas Tableau-tekniker rollen **Supportanvändare** och beviljas tillgång på administratörsnivå till din plats och dess innehåll. Tableau-tekniker använder den här tillgången för att samla in information och diagnostisera och reproducera problem. T-tekniker gör inga ändringar på platsen, såvida inte du ger dem tillstånd att göra det.

Endast Tableau-tekniker kan tilldelas rollen Supportanvändare. Du kan inte lägga till den här rollen till nya eller befintliga platsanvändare. Användare som tilldelas rollen Supportanvändare räknas inte in i platsen maximala antal användare. Klicka på fliken **Användare** för att visa användare som har rollen Supportanvändare på platsen.

## Inaktivera tillgång till support

När du inaktiverar tillgång till support loggas användare med rollen Supportanvändare som är inloggade på platsen automatiskt ut. Om du inte inaktiverar tillgång till support måste alla användare med rollen Supportanvändare ta bort sig själv inom högst 16 dagar. Innehåll som ägs av supportanvändaren omtilldelas till den som varit platsadministratör längst.