---
schema_version: "1"
id: 1cba6d6a31c972244b65f39a82727fae211e12682ab8542beb74f86c7f367597
title: Spara arbetsböcker automatiskt
collection: tableau
version: current
locale: sv-se
portal_url: https://docs.salesforce.com/tableau/current/sv-se/online/autosave.md
canonical_url: https://help.tableau.com/current/online/sv-se/autosave.htm
source_site: help.tableau.com
content_type: documentation
content_hash: 0a28b7ee845ac0450fd47a637295512abfb1b51cb640721e426d971650a4a404
description: Understand how Autosave preserves edits to a private draft workbook as you work in Tableau Cloud.
---
[Hoppa till huvudinnehåll](#main-content)

# Spara arbetsböcker automatiskt

I Tableau Cloud sparas de redigeringar du gör i en ny eller befintlig arbetsbok automatiskt.

## Hur fungerar Autosave?

Så snart du börjar göra ändringar i en ny eller befintlig arbetsbok sparas ändringarna automatiskt i en privat utkastsversion av arbetsboken. När du är redo att dela ändringarna med andra använder du Publicera för att ersätta den senaste publicerade versionen av utkastet.

**Obs!** Inte alla typer av ändringar sparas automatiskt av Autosave, till exempel vissa specifika typer av resurser. I de här fallen visas ett meddelande om att du måste Publicera arbetsboken för att spara ändringarna.

### Storlek på arbetsboksfilen

Autosave är tillgänglig för arbetsböcker som är mindre än 5 MB. Du måste Publicera för att manuellt kunna spara ändringar i större arbetsboksfiler.

### Vad händer om flera användare redigerar samma arbetsbok?

När fler än en användare arbetar på samma arbetsbok knyts och sparas varje enskild användares redigeringar till ett eget privat utkast. När du börjar redigera en arbetsbok får du ett meddelande om versionen som du arbetar på har en version som har publicerats av en annan användare. Du får då valet att antingen kasta utkastet och redigera den aktuella versionen eller att återuppta redigeringen av ditt eget privata utkast.

> [!WARNING]
> 
> **Varning!** Du får inget meddelande om en annan användare publicerar en version efter det att du har börjat redigera ditt privata utkast. Om en annan användare publicerar ett utkast innan du publicerar din version skriver dina ändringar över den andra användarens ändringar.

Du kan gå till Granskningshistorik för arbetsboken för att se när arbetsboken senast publicerades. Från granskningshistoriken kan du välja att Förhandsgranska en version eller att Återställa en tidigare version. Mer information finns i [Arbeta med innehållsgranskning](https://help.tableau.com/current/pro/desktop/sv-se/qs_revision_history.htm).

Om du väljer att kasta utkastet och redigera den aktuella versionen tas utkastet och därtill uppladdade tillgångsfiler bort. Om du vill bevara tillgångar och redigeringar som du gjorde i ditt privata utkast kan du manuellt utföra andra användares redigeringar i ditt privata utkast. Publicera sedan arbetsboken med båda ändringsuppsättningarna.

### Behörighetskrav

Autosave är tillgänglig för Creators och Explorers (kan publicera) med webbredigeringskapacitet på arbetsboksnivå. Om en användare har webbredigeringskapacitet enbart på vynivå aktiverar inte Autosave.