---
schema_version: "1"
id: e85998db6591909ea8d427121383eb217057a7272f58d5073fb3021f8a182bcd
title: Werkmappen automatisch opslaan
collection: tableau
version: current
locale: nl-nl
portal_url: https://docs.salesforce.com/tableau/current/nl-nl/pro/desktop/autosave.md
canonical_url: https://help.tableau.com/current/pro/desktop/nl-nl/autosave.htm
source_site: help.tableau.com
content_type: documentation
content_hash: 70236a5ee87cf8446e16d837ece102ad2daa660aeb696cbc97073368d9e665e1
description: Understand how Autosave preserves edits to a private draft workbook as you work in Tableau Cloud.
---
[Doorgaan naar hoofdinhoud](#main-content)

# Werkmappen automatisch opslaan

In Tableau Cloud slaat de functie Automatisch opslaan de bewerkingen die u in een nieuwe of bestaande werkmap aanbrengt automatisch op terwijl u werkt.

## Hoe werkt Automatisch opslaan?

Zodra u wijzigingen aanbrengt in een nieuwe of bestaande werkmap, beginnen we de wijzigingen automatisch op te slaan in een privéconceptversie van uw werkmap. Wanneer u klaar bent om uw wijzigingen met anderen te delen, gebruikt u Publiceren om de laatst gepubliceerde revisie te vervangen door uw concept.

**Opmerking:** Automatisch opslaan slaat niet automatisch elk type wijziging op, zoals specifieke typen assets. In deze gevallen ziet u een melding dat u uw werkmap moet Publiceren om uw bewerkingen op te slaan.

### Bestandsgrootte van werkmap

Automatisch opslaan is beschikbaar voor werkmappen die kleiner zijn dan 5 MB. U moet Publiceren om wijzigingen voor grotere werkmapbestanden handmatig op te slaan.

### Wat moet ik doen als meerdere gebruikers in dezelfde werkmap werken?

Wanneer meer dan één gebruiker aan dezelfde werkmap werkt, worden de bewerkingen van elke gebruiker gekoppeld aan en opgeslagen in zijn eigen privéconcept. Wanneer u een werkmap begint te bewerken, ontvangt u een melding als er een gepubliceerde revisie van een andere gebruiker is van de versie waarmee u werkt. U krijgt dan de keuze om uw concept te negeren en de huidige revisie te bewerken of om de bewerking van uw privéconcept tot hervatten.

> [!WARNING]
> 
> **Waarschuwing:** U ontvangt geen melding als een andere gebruiker een revisie publiceert nadat u bent begonnen met het bewerken van uw privéconcept. Als een andere gebruiker zijn concept publiceert voordat u uw versie publiceert, overschrijven uw wijzigingen die van hem.

U kunt de werkmap controleren in Revisiegeschiedenis om te zien wanneer de werkmap voor het laatst is gepubliceerd. Vanuit de revisiegeschiedenis kunt u ervoor kiezen om een voorbeeld te openen van een herziening of een eerdere herziening te herstellen. Zie [Werken met inhoudsrevisies](https://help.tableau.com/current/pro/desktop/nl-nl/qs_revision_history.htm) voor meer informatie.

Als u ervoor kiest uw concept te verwijderen om de huidige revisie te bewerken, worden het concept en de bijbehorende assetbestanden die zijn geüpload, verwijderd. Als u assets en bewerkingen die u in uw privéconcept hebt aangebracht, wilt behouden, kunt u de bewerkingen van andere gebruikers handmatig in uw privéconcept opnemen. Publiceer vervolgens de werkmap met beide sets wijzigingen.

### Vereiste machtigingen

Automatisch opslaan is beschikbaar voor Creators en Explorers (kan publiceren) met webbewerkingsmogelijkheden op werkmapniveau. Als een gebruiker alleen op weergaveniveau webbewerkingsmogelijkheden heeft, wordt Automatisch opslaan niet ingeschakeld.