---
schema_version: "1"
id: 239933239ea2d35862914ea5377d62db2bd1568b298acabe1c517dd5ec754ddd
title: Stoppen met het vernieuwen van data via de Windows-client
collection: tableau
version: current
locale: nl-nl
portal_url: https://docs.salesforce.com/tableau/current/nl-nl/online/to_bridge_window_unlink.md
canonical_url: https://help.tableau.com/current/online/nl-nl/to_bridge_window_unlink.htm
source_site: help.tableau.com
content_type: documentation
content_hash: d8ebf5f6e71417a77fc531467df0b94685ea7282bd995d1536412c8073753cdd
description: Stop refreshing data through the Tableau Bridge Windows client.
---
[Doorgaan naar hoofdinhoud](#main-content)

# Stoppen met het vernieuwen van data via de Windows-client

In dit onderwerp worden de manieren beschreven waarop de eigenaar van een databron het vernieuwen van data via de Windows-versie van Tableau Bridge-client kan stoppen wanneer er Bridge-planningen worden uitgevoerd.

## Een databron verwijderen

U kunt voorkomen dat een client een databron vernieuwt die de Bridge-planning (verouderd) gebruikt, door de databron van de client te verwijderen.

1. Open het Windows-systeemvak en klik op het Bridge-pictogram om de client te openen.
2. Beweeg de muis over de naam van de databron en klik op het pictogram Verwijderen naast de naam van de databron.

## Tijdelijk of definitief stoppen met het gebruik van Bridge

- Als u een client niet meer wilt gebruiken en het bijwerken van databronnen die door de client worden uitgevoerd tijdelijk wilt opschorten, opent u de client vanuit het systeemvak en selecteert u in het instellingenmenu rechtsboven de optie Afsluiten.
    
    Wanneer u de client afsluit, blijven de databronnen en verbindingsinstellingen bewaard.
- Als u een client wilt stoppen en de databronnen die de client aan Tableau Cloud koppelt definitief wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het Bridge-pictogram in het systeemvak en selecteert u Koppeling verwijderen.
    
    ![Verwijder de koppeling om alle data-informatie te verwijderen en het verzenden van vernieuwingen naar Tableau Cloud te stoppen](/tableau/current/nl-nl/online/nl-nl/Img/to_sync_unlink.png)
    
    Wanneer u een client loskoppelt, worden ook alle verbindingsdata van de client verwijderd, waaronder opgeslagen databasereferenties en Tableau Cloud-accountreferenties.

### De gevolgen van afsluiten en koppeling verwijderen

Als u de client afsluit en de volgende vernieuwing plaatsvindt terwijl de client tijdelijk is gestopt, ziet de eigenaar van de databron een melding in Tableau Cloud en ontvangt hij/zij een e-mail.

Als u een client loskoppelt, raden wij aan de Bridge-planningen (verouderd) te verwijderen die de client uitvoert. Zie [Verwijder de Bridge-planning (verouderd) na het loskoppelen van een client](#Delete) hieronder voor meer informatie.

### Verwijder de Bridge-planning (verouderd) na het loskoppelen van een client

Wanneer u de client loskoppelt, moet u ook de Bridge-vernieuwingsschema's (verouderd) verwijderen die de client uitvoert. Als een planning niet wordt verwijderd, wordt er nog steeds geprobeerd om de vernieuwing volgens planning uit te voeren. In dergelijke gevallen ontvangt u mogelijk meldingen over mislukte vernieuwingen.

1. Meld u aan bij Tableau Cloud en navigeer naar de databron.
2. Klik op de databronpagina op het tabblad **Extractvernieuwingen**.
3. Schakel het selectievakje naast de planning in en selecteer Acties > Verwijderen.

## Een client definitief van een site verwijderen

U kunt een client definitief van een site verwijderen. Hierna is de client niet meer zichtbaar bij het instellen van een Bridge-planning (verouderd).

1. Meld u aan bij Tableau Cloud en ga naar de pagina Accountinstellingen.
2. Klik onder Verbonden clients op Verwijderen naast de client die u definitief van de site wilt verwijderen.